Gamma Knife 4C

Gamma Knife 4C

marți, 29 mai 2012

Foarte interesant. Am dat cautare pe Google.ro pentru Gamma Knife. In afara de cateva site-uri publicitare gen dasanti si acibadem, pe bani multi, nu am vazut nici un site care sa explice ceva clar despre domeniul asta. Cred ca pana la urma o sa fac un site.

9 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Va rog sa-mi spuneti daca puteti face o biopsie la un meningiom de sinus cavernos (de 5 mm)si daca rezultatul (in cazul in care este malign!!!) biopsiei este luat in considerare de un oncolog pentru ca pacienta sa beneficieze de luarea in evidenta si de tratament corespunzator. Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Modul in care puntei problema este complet gresita. Meningioamele (si cu atat mai mult meningioamele de sinus cavernos) nu se biopsiaza (de fapt in general nu prea se opereaza datorita dificultatilor tehnice. De obicei la aceste meningioame se face Gamma Knife, fara biopsie. Dar, cum am mai precizat si in alte postari: Trebuie sa vad filmul si "de la caz la caz". Ma puteti contacta pe adresa de mail perinradu@yahoo.com Dr. Perin

    RăspundețiȘtergere
  3. E tare bine cand afli ca mai sunt medici in Romania pasionati de meseria lor, care gasesc timp si energie sa impartaseasca, sa daruiasca speranta.

    De aproape trei luni incerc sa traiesc cu un gigel ( melanom uveal) iradiat prin gamma Knife de dr. Stoica

    Merg la control in curand

    Aveti dreptate cu site-ul... nu e prea prietenos, dar cu voia dvs., poate va pot ajuta - cat mai vad...

    Nu incetati sa oferiti informatii si solutii, dar mai ales speranta ca in tara asta exista oamneni, profesionisti adevarati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. va doresc succes cu controlul.mai ales ca acum ne repara RMN-ul. Inca o data succes.

      Ștergere
    2. Buna ziua si eu am fost diagnosticata cu melanom.uveal mias dori din tot sufletu sa iau legatura cu dumneavoastra sa vad cum va simtiti adresa mea de mail este deutza_geo@yahoo.com va rog din suflet sa ma contactati sami spuneti cum va simtiti eu an facut gamma knife acum o luna dar imi este foarte teama sa nu recidiveze la alte organe

      Ștergere
  4. Buna ziua !
    Va scriu in legatura cu mama mea.Are 51 de ani.Diagnosticata in dec 2010-biopsie cu neo mamar drept.A facut polichimioterapie, operatie,chimioterapie,iradiere.De 6 luni sub tratament hormonal.
    Scinti in martie 2012 a identificat o leziune suspecta, la T10, infirmata cu RMN coloana toracala.
    Saptamana trecuta am facut CT torace, abdomen , care au evidentiat 3 meta litice,milimetrice, 2 in C7 si una in T1.
    Nu sunt inca lamurita care sunt cele mai bune lucruri de facut in continuare.
    Intrebarea, insotita de o mare speranta, este urmatoarea: Gamma Knife este o optiune?
    Va multumesc si astept cu mare nerabdare raspunsul dumneavoastra !
    Virginia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sigur Gamma Knife poate fi o solutie, insa CT-ul efectuat nu este suficient pentru a avea o imagine exacta a situatiei. Este obligatorie efectuarea unui RMN cerebral cu contrast. Astfel ne putem da seama cate leziuni sunt cu adevarat, si cat de mari sunt acestea cu adevarat. Va recomand chiar sa insistati la RMN, ca secventa T1 cu contrast sa fie facuta cat mai fin - cel mult 3 mm, si fara spatii intre cupe.

      Ștergere
    2. Sper sa fac RMN toata coloana, RMN cap si CT pelvis.Sa am cuprinsa toata situatia.
      La fel de complicat mi se pare felul in care sunt interpretate imaginile.
      Pentru ca am interpretare de metastaze osteolitice, dar din alta parte, de chisturi degenerative osoase...
      Va multumesc pentru ajutor.
      O sa va contactez pe mail, cand am rezultatele rmn.

      Ștergere
  5. buna ziua..sper sa faceti un site in care sa explicati mai multe despre gamma knife ptr ca lumea nu stie si multi aleg strainatatea..asa am facut si eu si am ales sa fac o operatie de macroad. hipofizar la acibadem..am mai ramas cu un rest tumoral si peste cateva luni o sa fac analizele si daca nu raspund la tratament o sa fac gamma knife..in strainatate costa enorm iar multa lume spune ca in romania nu merita sa se faca gk..eu nu vreau sa cred asta.si daca e nevoie o sa fac aici.as vrea sa stiu riscurile gk.daca in timp poate sa arda hipofiza sau altele.multumesc

    RăspundețiȘtergere